sunnuntai 8. toukokuuta 2016

#3 Virallisesti vuokraponi

Moikka taas!
Tässä postauksessa kerron päivästäni Baltsun luona.


Alkukäynneillä maastossa
7.5
Baltsun omistaja Iina tuli hakemaan mua noin puoli kahdeltatoista. Silloin tehtiin myös virallinen vuokrasopimus, joten nyt Baltsu on virallisesti mun vuokraponi :)!
Me lähdettiin sitten siitä ajamaan Ratsastuskeskus Ainoon katsomaan Tuusulan Derbyä.
Siellä me katsottiin osa päivän pääluokasta, mutta sitten tuli niin kuuma ja halusimme tallille ajoissa ennenkuin siellä olisi kaikki muutkin, joten lähdimme pois.

Kuva kisoista.
Tallilla me käytiin hakemassa Baltsu pihatosta, joka oli siellä syömässä.
Tallissa hoidin Baltsun ja opin laittamaan pintelit, sillä sitä en ollut ennen tehnyt.

Talutin Baltsun ulos tallista ja nousin jo tallipihalla selkään, koska lähdimme alkukäynneille maastoon.
Iina halusi kokeilla, että lähteekö Baltsu ilman häntä maastoon, mutta eihän siitä mitään tullut ja poni alkoi peruuttaa ojaan. Loppumaasto meni onneksi rauhallisissa merkeissä :).

Kentällä aloitimme käynnissä tekemään pohkeenväistöjä ja ne meni ihan okei. Itse istuin ihan vinossa välillä ja se hankaloitti sitä. Mä en mennyt tarpeeksi syvälle kulmiin ja Baltsu asettui ulospäin, joten aloimme tekemään aina joka kulmaan voltin (tai useamman, jos ei onnistunut ja näin kävi useasti :D). Pitkät sivut menin ravissa ja voltit käynnissä. Jossain vaiheessa lopetimme voltit ja aloin tekemään kolmikaarista kiemurauraa, jossa oli kylläkin miljoona kaarta. Aluksi teimme sitä käynnissä ja sitten ravissa. Miljoonakaarisen kiemurauran jälkeen oli laukan vuoro. Iina laittoi yhden puomin pitkänsivun alkuun, jotta laukannosto helpottuisi, sillä viimeksi se oli hankalaa. Tälläkertaa laukka meni paljon paremmin, kuin viimeksi ja sain muutaman hyvänkin noston. Menimme vielä loppuravit pitkinohjin ja sitten loppukäynnit. Loppukäyntien aikana otimme vielä satulan pois ja ratsastin tallipihalle, jossa tulin alas selästä. (Menimme tietenkin aina välillä käyntiä pitkinohjin, mutta en muista ihan tarkkaan, että missä välissä).

Kuvia ratsastuksesta kentällä.
Tallissa otimme Baltsulta vain varusteet pois ja lähdimme syöttelemään ja kahluuttamaan ponia.
Baltsu innostui syömään tien reunasta ja se oli tosi hankalaa saada se pois sieltä.
Pellolla poni meinasi päästä multa irti joten Iina otti sen. Baltsu kävi vähän kahlailemassa järvessä onneksi ei kovin syvällä, sillä muuten ei olisi naru riittänyt :D.Baltsu kahlaamassa ja uimassa♥
Kahlailun jälkeen syöttelimme Baltsua ja lähdimme takaisin tallille.
Tallissa harjasin ponin ja annoin sille ruoan.
Vein sen sitten pihattoon ja olin siellä hetken sen kanssa.
Sitten lähdimmikin kotimatkalle!
                                                                       Baltsu pihatossa♥.


Mä tein tästä päivästä vidon YouTubeen :)!
 Tässä vielä linkki videoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti